Bůček na asijský způsob

Na tenhle recept jsem měla už hodně dlouho chuť. Bohužel jsem ho kvůli zbytku rodiny, která nemá ráda takové experimenty, dlouho odkládala. A když jsem se k němu konečně dostala, tak to stálo za to. Příjemná aromatická chuť, mírně sladké a díky chilli papričce i ostré.


ingredience:     800 g vepřového bůčku
                           4 sáčky rýže
                           3 hrsti hrášku
                           lahůdková cibulka na posypání

marináda:        3 lžíce tmavé sojové omáčky
                          2 lžíce světlé
                          4 lžíce sladkokyselé omáčky
                          1/2 lžičky koření (pepř, kary, česnek, muškátový oříšek, skořice)
                          2 lžíce třtinového cukru
                          2 lžíce medu


Všechny ingredience na marinádu si promícháme a naložíme si do ní bůček, necháme marinovat 1-3 hodiny. Bůček si pak přesuneme do malého pekáčku a dáme do trouby, z každé strany pečeme 30 minut a každých 10 minut potíráme marinádou.
Zatímco se nám bůček peče posledních deset minut, si dáme zbytek marinády do hrnce, přidáme na jemno pokrájenou papričku a dáme na deset minut povařit. Ve stejnou chvíli dáme vařit rýži a hrášek.
Když se nám bůček dopeče, tak ho vyndáme a necháme chvilku odstát. Následně si ho naporcujeme na tenké plátky a potřeme výpekem z pekáčku. Rýži promícháme s hráškem a můžeme podávat. Navrch nasypeme lahůdkovou cibulku a užíváme si exotickou chuť. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky