Ostružinový koláč

I když se nám letošní úroda ovoce moc nevydařila, tak ostružin máme zase požehnaně. Pár dóziček už mám zmražených a tak jsem ze zbytku udělala koláč. Ze svatomartinských koláčů mi zbyla mistička tvarohu, tak jsem zkusila něco nového. Výsledek byl úžasný a i když jsem k snídani dostala od přítele vaječnou omeletu, tak jsem po té snědla ještě čtvrtku koláče. Takže za mě, úplné božstvo v puse.


ingredience:     2 vajíčka
                            120 g rozpuštěného kvalitního másla
                            170 g hladké bio mouky
                            120 g světlého třtinového cukru
                            1/2 bio kypřícího prášku
                            1/2 bio vanilkového cukru
                            120 g odtučněného tvarohu


navrh:               1 větší miska ostružin
                           2 lžíce hladké mouky

Rozdělíme si žloutek od bílku a vyšleháme si bílek do tuhé pěny. Žloutek si vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme postupně tvaroh, následné přidáváme zbytek ingrediencí dokud nám nevznikne hustá směs. Do husté směsi si pak vmícháme bílek a vytvoříme tak nadýchané těsto. To si dáme do vymazané a vysypané (strouhankou) formy na dort.
Ostružiny si očistíme a promícháme s moukou, aby nám v těstě při pečení nepropadli. Navrstvíme na těsto tak, aby byli ostružiny všude. 
Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupních 30 minut. Necháme vychladnout a můžeme podávat. Dobrou chuť.     



Komentáře

Oblíbené příspěvky