Domácí lučina

Byla mi slíbaná porce od babičky (sešlo z toho), pak od mámy (z toho sešlo hodně rychle), takže jsem se na to nakonec vrhla sama. Babča mi poradila jaký jogurt a po boji s gumičkou, to vše šlo už jako po máslo... spíše po lučině. Ke svačině už byla čerstvá, výtečná lučina.


Ingredience:     500 g bílého jogurtu (řecký typ je lepší)
                            na dochucení (česnek-sůl-petržel-pažitka)

Ingrediencí je třeba vážně málo. Do misky si natáhneme jeden vyvařený kapesník a upevníme gumičkou tak, aby zůstal centimetr nad dnem volný. Naplníme jogurtem a necháme odkapat vodu. Hotový jogurt dáme do mističky a dle potřeby ochutíme. Namažeme na co chceme a jdeme degustovat. Dobrou chuť. 


                                                                         1. krok
                                                          Jedna s bylinky, druhá s česnekem.
                                                                   A jde se svačit!

Komentáře

Oblíbené příspěvky