Cuketové bramboráky

Bramboráky zbožňuji, cuketu nesnáším. Normálně se zeleninou nemám žádný problém, ale cuketu nesnesu ani ve sladké variantě. Jen bramboráky nějak překonali mou obranu vůči nechtěné cuketě. A protože nesnáším věci nasáklé olejem, tak jsem si zase trochu pozměnila recept. Navíc když k bramboráčkům přidám mírně pikantní masovou směs s čerstvou jarní cibulkou, není co vytýkat.


ingredience:             1 větší cuketa
                                    3 větší brambory
                                    1 vejce
                                    100 g hrubé mouky
                                    2 hrsti strouhanky
                                    sušený česnek, pepř, sůl, majoránka


Očistíme a nastrouháme na hrubo celou cuketu, osolíme a necháme chvilku v klidu. Sůl nám pomůže cuketu odvodnit. Za deset minul si dáme cuketu na pláténko a vymačkáme veškerou šťávu do umyvadla.
Vymačkanou cuketu si dáme do misky a přistrouháme k ní očištěné brambory. Přidáme zbytek ingrediencí (s majoránkou nešetříme) a vytvoříme hutnější těsto. Ze vzniklého těsto si vytvoříme tenké placičky a ty dáme na suchou rozpálenou pánev. Osmažíme dohněda z obou stran a můžeme podávat. Masová směs je hned a její příprava je rychlá a jednoduchá, recept bych měla mít někde na blogu). Dobrou chuť.


Komentáře

Oblíbené příspěvky