Zdravé brownies s hruškami
Brownies, které původně nemělo být brownies. Začala jsem
procházet recepty, kde figurovaly hrušky a našla jsem mega
čokoládový a kalorický recept na čokoládový koláč s
hruškami. Nebyla bych to já, kdybych si recept trochu neupravila a
neudělala si ho zdravější, méně kalorický a menší, protože
teď to bylo jen na mě, abych ho všechen snědla. Ne, že by mi to
vadilo.
ingredience: 150 g hladké žitné mouky
50 g tmavého třtinového cukru
1 menší vajíčko
50 ml odtučněného mléka
1 lžička bio kypřícího prášku
20 g rozpuštěného másla
1 zralá hruška
2 vrchovaté lžíce kakaa
Vajíčko promixujeme s cukrem do pěny a začneme postupně vmíchávat zbytek ingrediencí. Vznikne nám hutnější čokoládové těsto. Hrušku si očistíme a nakrájíme na třetiny a ty na tlustší plátky.
Formu si vyložíme pečícím papírem a naspod srovnáme nakrájenou hrušku. Hrušku přikryjeme první vrstvou těsta, pak narovnáme hrušku a pak zase těsto. Na vrchu necháme těsto a vložíme do trouby.
Pečeme 35 minut na 180 stupních. Dobrou chuť.
ingredience: 150 g hladké žitné mouky
50 g tmavého třtinového cukru
1 menší vajíčko
50 ml odtučněného mléka
1 lžička bio kypřícího prášku
20 g rozpuštěného másla
1 zralá hruška
2 vrchovaté lžíce kakaa
Vajíčko promixujeme s cukrem do pěny a začneme postupně vmíchávat zbytek ingrediencí. Vznikne nám hutnější čokoládové těsto. Hrušku si očistíme a nakrájíme na třetiny a ty na tlustší plátky.
Formu si vyložíme pečícím papírem a naspod srovnáme nakrájenou hrušku. Hrušku přikryjeme první vrstvou těsta, pak narovnáme hrušku a pak zase těsto. Na vrchu necháme těsto a vložíme do trouby.
Pečeme 35 minut na 180 stupních. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat