Paštika z ředkviček

Jedna z letních rychlých večeří, které znám už od dětství. S tím rozdílem, že jsem si to, jako všechny recepty, trošku upravila. Teď bych už nebyla schopna sníst takovou dávku gothaj salámu.


ingredience:         2 hrsti ředkviček
                                1 malé vajíčko
                                80 ml odtučněného mléka
                                5 dkg kvalitní kuřecí šunky
                                pepř


Ředkvičky si očistíme a nastrouháme nahrubo. Dáme na pánev a začneme pomalu dusit, aby nám pustili šťávu. Šunku si nakrájíme na jemno a přidáme k ředkvičkám, dusíme pět minut a pak přilijeme mléko rozmíchané s vajíčkem. Opepříme a smažíme tak dlouho, dokud se nám nevypaří všechna voda z ředkviček.
Hotovou paštiku mažeme na chleba a jestli je třeba tak přiostříme čerstvou lahůdkovou cibulkou. Dobrou chuť.
 




Komentáře

Oblíbené příspěvky