Paštika z ředkviček
Jedna z letních rychlých večeří, které znám už od dětství.
S tím rozdílem, že jsem si to, jako všechny recepty, trošku
upravila. Teď bych už nebyla schopna sníst takovou dávku gothaj
salámu.
ingredience: 2 hrsti ředkviček
1 malé vajíčko
80 ml odtučněného mléka
5 dkg kvalitní kuřecí šunky
pepř
Ředkvičky si očistíme a nastrouháme nahrubo. Dáme na pánev a začneme pomalu dusit, aby nám pustili šťávu. Šunku si nakrájíme na jemno a přidáme k ředkvičkám, dusíme pět minut a pak přilijeme mléko rozmíchané s vajíčkem. Opepříme a smažíme tak dlouho, dokud se nám nevypaří všechna voda z ředkviček.
Hotovou paštiku mažeme na chleba a jestli je třeba tak přiostříme čerstvou lahůdkovou cibulkou. Dobrou chuť.
ingredience: 2 hrsti ředkviček
1 malé vajíčko
80 ml odtučněného mléka
5 dkg kvalitní kuřecí šunky
pepř
Ředkvičky si očistíme a nastrouháme nahrubo. Dáme na pánev a začneme pomalu dusit, aby nám pustili šťávu. Šunku si nakrájíme na jemno a přidáme k ředkvičkám, dusíme pět minut a pak přilijeme mléko rozmíchané s vajíčkem. Opepříme a smažíme tak dlouho, dokud se nám nevypaří všechna voda z ředkviček.
Hotovou paštiku mažeme na chleba a jestli je třeba tak přiostříme čerstvou lahůdkovou cibulkou. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat