Pikantní vepřový řízek

Byla jsem s mámou a kamarádkou na víně v Pardubicích a nějakým záhadným způsobem jsem se dostala domů až po druhé hodině. Původně jsem k obědu měla v plánu udělat svůj zdravý řízek z trouby, ale při vidině dlouhého pečení v troubě jsem si to rozmyslela a zkusila něco nového. Mě to chutnalo a sestře taky, až na její menší poznámku, že kuřecí je lepší.


ingrediece:        1 plátek vepřové krkovice
                             1 menší vajíčko
                             trošku odtučněného mléka
                             3 plátky kuřecí prsní šunky
                             půlka chilli papričky
                             1 větší stroužek česneku
                             pepř


Vepřový plátek si naklepeme na tenký plátek, ten si opepříme a dáme na sucho na pánev. Oprahneme z obou stran a pak přidáme na pánev šunku a o prahneme jí také z obou stran nasucho.
Vajíčko si rozšleháme s trochou mléka a přidáme na drobno nakrájenou chilli papričku a očištěný a nadrobno nakrájený česnek.
Vepřový plátek si obložíme oprahlou šunkou a zalijeme vzniklým vaječným těstem. Pečeme z obou stran a do masa v průběhu pečení pícháme vidličkou. Když je maso měkké tak ho vyndáme na talíř.
Přidáme přílohu (já zvolila bramborovou kaši s česnekem, jarní cibulkou a petrželí) a dle chuti posypeme tvrdým sýrem (zbožňuji tvrdý sýr Herold a Gran Maravia). Dobrou chuť.















Komentáře

Oblíbené příspěvky