Špaldový jablečný koláč
Ze štrúdlu mi zbylo ještě jedno velké jablko a měla jsem
poslední mističku domácích ostružin. Takže jsem ze zbytku
jogurtu splácala těsto a pak netrpělivě čekala u trouby na
výsledek. A dopadlo to (jak nečekaně) suprově.
ingredience: 200 g hladké špaldové mouky
1 vejce
150 g řeckého jogurtu
1/2 bio kypřícího prášku
1/2 kůry z bio citronu
1/3 bio citronového cukru
30 g kvalitního másla
náplň: 3 lžíce pomerančové marmelády
1 větší jablko
1 menší miska ostružin
Smícháme si všechny ingredience na těsto, tak aby nám vzniklo hladké těsto, které vypadá jako kynuté. Vyválíme a přesuneme do koláčové formy, okraje necháme širší.
Jablko si očistíme a nakrájíme si ho na plátky. Těsto si potřeme marmeládou a začneme na něj vrstvit jablka a ostružiny.
Dáme do trouby na 180 stupních a pečeme půl hodiny. Podáváme teplé s hříšným kopečkem zmrzliny. Dobrou chuť.
ingredience: 200 g hladké špaldové mouky
1 vejce
150 g řeckého jogurtu
1/2 bio kypřícího prášku
1/2 kůry z bio citronu
1/3 bio citronového cukru
30 g kvalitního másla
náplň: 3 lžíce pomerančové marmelády
1 větší jablko
1 menší miska ostružin
Smícháme si všechny ingredience na těsto, tak aby nám vzniklo hladké těsto, které vypadá jako kynuté. Vyválíme a přesuneme do koláčové formy, okraje necháme širší.
Jablko si očistíme a nakrájíme si ho na plátky. Těsto si potřeme marmeládou a začneme na něj vrstvit jablka a ostružiny.
Dáme do trouby na 180 stupních a pečeme půl hodiny. Podáváme teplé s hříšným kopečkem zmrzliny. Dobrou chuť.
Perfektní recept na jablečný koláč. Díky za inspiraci, kterou jsem čerpala i v tady tom článku - https://bozka.cz/jablecny-kolac/
OdpovědětVymazat