Špaldový jablečný koláč

Ze štrúdlu mi zbylo ještě jedno velké jablko a měla jsem poslední mističku domácích ostružin. Takže jsem ze zbytku jogurtu splácala těsto a pak netrpělivě čekala u trouby na výsledek. A dopadlo to (jak nečekaně) suprově.


ingredience:        200 g hladké špaldové mouky
                               1 vejce
                               150 g řeckého jogurtu
                               1/2 bio kypřícího prášku
                               1/2 kůry z bio citronu
                               1/3 bio citronového cukru
                               30 g kvalitního másla


náplň:                    3 lžíce pomerančové marmelády
                                1 větší jablko
                                1 menší miska ostružin


Smícháme si všechny ingredience na těsto, tak aby nám vzniklo hladké těsto, které vypadá jako kynuté. Vyválíme a přesuneme do koláčové formy, okraje necháme širší.
Jablko si očistíme a nakrájíme si ho na plátky. Těsto si potřeme marmeládou a začneme na něj vrstvit jablka a ostružiny.
Dáme do trouby na 180 stupních a pečeme půl hodiny. Podáváme teplé s hříšným kopečkem zmrzliny. Dobrou chuť. 


Komentáře

  1. Perfektní recept na jablečný koláč. Díky za inspiraci, kterou jsem čerpala i v tady tom článku - https://bozka.cz/jablecny-kolac/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky