Špaldový štrúdl
Po dvou letech (po odchodu mámy z domu), jsem se rozhodla udělat
pravý štrúdl. A protože nechci při každém kousku zpytovat své
svědomí, tak jsem ho udělala tak trochu po svém. A upřímně
řečeno, začínám si myslet, že jsem génius (na vaření a
pečení).
ingredience: 250 g hladké špaldové mouky
150 g řeckého jogurtu
1 vejce
50 g kvalitního másla
na náplň: 2 velká červená jablka
1/2 bio skořicového cukru
4 hrsti rozinek
agáve sirup na potření
Mouku si smícháme s jogurtem a vejcem a pak do vzniklého těsta pomalu začneme vmačkávat máslo. Vytvoříme si tak krásné hladké těsto, nesmíme tam nechat kousky másla. Vyklopíme těsto na vál a přimísíme s další moukou, tak aby se nám těsto nelepilo k prstům. Rozdělíme na dvě části a vyválíme z jedné z nich půl centimetru široký obdélník.
Na část vyváleného těsta (okraje si necháme volné na zabalení) si začneme dávat nakrájená a očištěná jablka, trochu skořicového cukru, hromadu rozinek. Zabalíme a přesuneme na plech vyloženým pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
Hotový štrúdl si potřeme agáviovým cukrem a můžeme vychutnávat. Dobrou chuť.
ingredience: 250 g hladké špaldové mouky
150 g řeckého jogurtu
1 vejce
50 g kvalitního másla
na náplň: 2 velká červená jablka
1/2 bio skořicového cukru
4 hrsti rozinek
agáve sirup na potření
Mouku si smícháme s jogurtem a vejcem a pak do vzniklého těsta pomalu začneme vmačkávat máslo. Vytvoříme si tak krásné hladké těsto, nesmíme tam nechat kousky másla. Vyklopíme těsto na vál a přimísíme s další moukou, tak aby se nám těsto nelepilo k prstům. Rozdělíme na dvě části a vyválíme z jedné z nich půl centimetru široký obdélník.
Na část vyváleného těsta (okraje si necháme volné na zabalení) si začneme dávat nakrájená a očištěná jablka, trochu skořicového cukru, hromadu rozinek. Zabalíme a přesuneme na plech vyloženým pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
Hotový štrúdl si potřeme agáviovým cukrem a můžeme vychutnávat. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat