Špaldový štrúdl

Po dvou letech (po odchodu mámy z domu), jsem se rozhodla udělat pravý štrúdl. A protože nechci při každém kousku zpytovat své svědomí, tak jsem ho udělala tak trochu po svém. A upřímně řečeno, začínám si myslet, že jsem génius (na vaření a pečení).

ingredience:            250 g hladké špaldové mouky
                                   150 g řeckého jogurtu
                                   1 vejce
                                   50 g kvalitního másla

na náplň:                 2 velká červená jablka
                                  1/2 bio skořicového cukru
                                  4 hrsti rozinek
                                  agáve sirup na potření

Mouku si smícháme s jogurtem a vejcem a pak do vzniklého těsta pomalu začneme vmačkávat máslo. Vytvoříme si tak krásné hladké těsto, nesmíme tam nechat kousky másla. Vyklopíme těsto na vál a přimísíme s další moukou, tak aby se nám těsto nelepilo k prstům. Rozdělíme na dvě části a vyválíme z jedné z nich půl centimetru široký obdélník.
Na část vyváleného těsta (okraje si necháme volné na zabalení) si začneme dávat nakrájená a očištěná jablka, trochu skořicového cukru, hromadu rozinek. Zabalíme a přesuneme na plech vyloženým pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
Hotový štrúdl si potřeme agáviovým cukrem a můžeme vychutnávat. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky