Česnekové polévka

Tahle varianta není zrovna nejzdravější, ale za to je výborná. Vždy když se vrhnu na její přípravu, tak je to na žádost rodiny. Tak snad bude mít u Vás stejný, nebo aspoň z poloviny, tak velký úspěch jako u mě.

ingredience:    6 stroužků česneku
                        200 g paprikové klobásy
                        2 vrchovaté lžičky Podravky
                        pepř
                        1 lžíce olivového oleje
                        1 hovězí bujon
                        2 litry vody
                        2 brambory

Na dno většího hrnce si dáme olej a rozpálíme ho. Do rozpáleného oleje vhodíme nadrobno nakrájenou klobásu a necháme jí vypustit šťávu. Mícháme, aby se nám nepřipálila, a když se olej zbarví do červena, tak je hotovo.
Na hotovou klobásu si nalijeme vodu a přivedeme k varu. Zatím co se nám voda začíná vařit, si oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory. Přidáme do vody zbytek ingrediencí (drcený česnek, bujon, Podravku, brambory a pepř). Necháme vařit, dokud brambory nezměknou. Vařit by se to mělo nejméně patnáct minut.
Podáváme s krutóny. Slunečnicový chleba se nakrájíme na kostičky a dáme do trouby na sucho opéct do křupava. Výborný je v ní i strouhaný sýr. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky