Česnekové polévka
Tahle varianta není zrovna nejzdravější, ale za to je výborná. Vždy když se
vrhnu na její přípravu, tak je to na žádost rodiny. Tak snad bude mít u Vás
stejný, nebo aspoň z poloviny, tak velký úspěch jako u mě.
ingredience: 6 stroužků česneku
200 g paprikové klobásy
2 vrchovaté lžičky Podravky
pepř
1 lžíce olivového oleje
1 hovězí bujon
2 litry vody
2 brambory
Na dno většího hrnce si dáme olej a rozpálíme ho. Do rozpáleného oleje vhodíme nadrobno nakrájenou klobásu a necháme jí vypustit šťávu. Mícháme, aby se nám nepřipálila, a když se olej zbarví do červena, tak je hotovo.
Na hotovou klobásu si nalijeme vodu a přivedeme k varu. Zatím co se nám voda začíná vařit, si oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory. Přidáme do vody zbytek ingrediencí (drcený česnek, bujon, Podravku, brambory a pepř). Necháme vařit, dokud brambory nezměknou. Vařit by se to mělo nejméně patnáct minut.
Podáváme s krutóny. Slunečnicový chleba se nakrájíme na kostičky a dáme do trouby na sucho opéct do křupava. Výborný je v ní i strouhaný sýr. Dobrou chuť.
ingredience: 6 stroužků česneku
200 g paprikové klobásy
2 vrchovaté lžičky Podravky
pepř
1 lžíce olivového oleje
1 hovězí bujon
2 litry vody
2 brambory
Na dno většího hrnce si dáme olej a rozpálíme ho. Do rozpáleného oleje vhodíme nadrobno nakrájenou klobásu a necháme jí vypustit šťávu. Mícháme, aby se nám nepřipálila, a když se olej zbarví do červena, tak je hotovo.
Na hotovou klobásu si nalijeme vodu a přivedeme k varu. Zatím co se nám voda začíná vařit, si oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory. Přidáme do vody zbytek ingrediencí (drcený česnek, bujon, Podravku, brambory a pepř). Necháme vařit, dokud brambory nezměknou. Vařit by se to mělo nejméně patnáct minut.
Podáváme s krutóny. Slunečnicový chleba se nakrájíme na kostičky a dáme do trouby na sucho opéct do křupava. Výborný je v ní i strouhaný sýr. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat