Zeleninová polévka

Na zahřátí žaludku není nic lepšího než pěkná vařící miska horké polévky. Tahle zeleninová verze i pěkně zasytí.

ingredience:  2 litry vody
                       předem povařená zelenina (kapusta, mrkev, květák, hrášek)
                       1 zeleninový bujon
                       pár lžiček Podravky
                       pepř
                       petržel

Do většího hrnce si dáme vodu a přivedeme v varu. Po té přidáme bujon a Podrávku. Za stálého míchání necháme bujon rozpustit. Přidáme zeleninu a pepř. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme. Jestli se nám to zdá dost slabé, tak dáme víc Podrávky a nebo vhodíme jeden bobkový list. Před koncem přihodíme nadrobno nakrájenou petržel a necháme ještě chvíli vařit.
Podáváme s krutóny a nebo se strouhaným sýrem. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky