Zeleninová polévka
Na zahřátí žaludku není nic lepšího než pěkná vařící miska horké polévky.
Tahle zeleninová verze i pěkně zasytí.
ingredience: 2 litry vody
předem povařená zelenina (kapusta, mrkev, květák, hrášek)
1 zeleninový bujon
pár lžiček Podravky
pepř
petržel
Do většího hrnce si dáme vodu a přivedeme v varu. Po té přidáme bujon a Podrávku. Za stálého míchání necháme bujon rozpustit. Přidáme zeleninu a pepř. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme. Jestli se nám to zdá dost slabé, tak dáme víc Podrávky a nebo vhodíme jeden bobkový list. Před koncem přihodíme nadrobno nakrájenou petržel a necháme ještě chvíli vařit.
Podáváme s krutóny a nebo se strouhaným sýrem. Dobrou chuť.
ingredience: 2 litry vody
předem povařená zelenina (kapusta, mrkev, květák, hrášek)
1 zeleninový bujon
pár lžiček Podravky
pepř
petržel
Do většího hrnce si dáme vodu a přivedeme v varu. Po té přidáme bujon a Podrávku. Za stálého míchání necháme bujon rozpustit. Přidáme zeleninu a pepř. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme. Jestli se nám to zdá dost slabé, tak dáme víc Podrávky a nebo vhodíme jeden bobkový list. Před koncem přihodíme nadrobno nakrájenou petržel a necháme ještě chvíli vařit.
Podáváme s krutóny a nebo se strouhaným sýrem. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat