Gai Pad Krapow

Čínská kuchyně patří mezi mé nejoblíbenější. At´ už se jedná o sladko-kyselou kombinaci nebo pálivé chilli. Tenhle recept má od každého trochu.  Dnes jsem ho zkusila úplně poprvé a můžu s klidem říct, že ne naposled. Tento recept je na dvě porce.

ingredience:      1 stehenní kuřecí steak
                          1 chilli paprička
                          olivový olej
                          4 jarní cibulky
                          5 stroužků česneku
                          2 lžíce sladko-kyselé omáčky
                          2 lžíce sójové omáčky
                          2 lžíce vody
                          1 lžička kokosového cukru
                          1/2 skleněných nudlí

Jako první si připravíme maso. Kuře si nakrájíme na nudličky a pak znovu pokrájíme. Vzhledem by mělo připomínat mleté maso. Cibulky si nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Česnek si nadrobno nakrájíme a chilli papričku taky. Ted´ když máme všechny ingredience připravené, tak se vrhneme na vyhotovení.
Do hluboké pánve si nalijeme olej a necháme ho rozžhavit. Lehce zpěníme česnek a chilli, poté přidáme maso a necháme ho stáhnout. V tu chvíli přidáme cibulku a zalijeme omáčkou (sladko-kyselá, sójová, voda, cukr) a opět chvíli restujeme.
Do hrnce si dáme vodu, a když se nám voda začne vařit, tak vhodíme nudle. Nudle jsou hotové do pár minut a tak můžeme podávat. Na vrch ozdobíme trochou nakrájené jarní cibulky, dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky