Ovesná kaše s banánem
Ovesné kaši jsem se dlouho vyhýbala a držela se spíš slaných klasických snídaní (míchaná vajíčka se šunkou). Když jsem se ale konečně odhodlala a poprvé vyzkoušela ten to nečekaný zázrak, tak mi údivem spadla čelist.
Je to rychlé na přípravu. Výborné na chut´ a výživné pro tělo. Můžu doporučit jako start do fyzicky náročného dne.
ingredience:
100 g ovesných vloček125 ml sojového mléka
lžička chia semínek
půlku zralého banánu
půl sáčku skořicového cukru
Do malého hrnku si nasypeme vločky a pražíme na sucho dokud z nich neucítíme lahodnou oříškovou vůni. Když se naše smysly naplní tou vůní, tak zalijeme mlékem. Počkáme dokud se mléko nezačne vařit a pak přidáme zbytek ingrediencí. Mícháme tak dlouho jak chceme aby byla kaše hustá. Přibližně 5-10 minut na mírném ohni.
Komentáře
Okomentovat