Ovesná kaše s banánem

Ovesné kaši jsem se dlouho vyhýbala a držela se spíš slaných klasických snídaní (míchaná vajíčka se šunkou). Když jsem se ale konečně odhodlala a poprvé vyzkoušela ten to nečekaný zázrak, tak mi údivem spadla čelist. 

Je to rychlé na přípravu. Výborné na chut´ a výživné pro tělo. Můžu doporučit jako start do fyzicky náročného dne.

 

ingredience: 

                      100 g ovesných vloček
                       125 ml sojového mléka
                       lžička chia semínek
                       půlku zralého banánu
                       půl sáčku skořicového cukru

Do malého hrnku si nasypeme vločky a pražíme na sucho dokud z nich neucítíme lahodnou oříškovou vůni. Když se naše smysly naplní tou vůní, tak zalijeme mlékem. Počkáme dokud se mléko nezačne vařit a pak přidáme zbytek ingrediencí. Mícháme tak dlouho jak chceme aby byla kaše hustá. Přibližně 5-10 minut na mírném ohni.

 
Kaši podáváme s čím je libo a co nám chutná nejvíce. Já zvolila čerstvé jahody a ananas. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky