Narozeninový dort
Tak, dnes máme slavný pátek. Dozdobila jsem dort a za chvíli se jde
ochutnávat. Řekla jsem si, že ještě na chvíli se připoutám k počítači a
pochlubím se s tím, co se mi povedlo vytvořit. Nebyla to žádná věda a zdobení
mě hrozně bavilo. Snad se to bude líbit i Vám a přinesu Vám nějakou tu
inspiraci.
ingredience: 1 korpus
1 12% zakysaná smetana
1 nízkotučný tvaroh
1 vanička jahod
1 vanička borůvek
1 šlehačka v prášku
1 ztužovací prášek do šlehačky
1 balení kvalitní hořké čokolády
180 ml sójového mléka
hrst jedlých květů (sedmikrásky)
Do misky od robota si dáme mléko a nasypeme šlehačku. Zapneme robota a následně přisypeme ztužovací prášek. Šleháme aspoň tři minuty. Trochu šlehačky si dáme stranou na dozdobení. Pak postupně přidáme tvaroh a zakysanou smetanu. Šleháme z lehko, abychom šlehačku nepřešlehali a nevytvořili z ní máslo. Krém má být nadýchaný.
Na prkénku si nakrájíme borůvky a jahody (dáme pár stranou pak na dozdobení). Zamícháme důkladně směs a přesuneme se ke korpusu.
Korpus si rozkrojíme v půli a naneseme vrstvu šlehačkové směsi. Přiklopíme vrchní vrstvou korpusu, kterou následně natřeme zbytkem směsi.
Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu, necháme zchladnout. Ještě než nám čokoláda začne tuhnout, tak jí nalijeme na vrchní vrstvu směsi. Čokoládu držíme jen u prostředku, aby nám pak nestékala dolů. Na vrch čokolády začneme dávat bobečky ze šlehačky, borůvky a jahody, které rozpůlíme vedví. Dozdobíme sedmikráskami.
Dobrou chuť´.
ingredience: 1 korpus
1 12% zakysaná smetana
1 nízkotučný tvaroh
1 vanička jahod
1 vanička borůvek
1 šlehačka v prášku
1 ztužovací prášek do šlehačky
1 balení kvalitní hořké čokolády
180 ml sójového mléka
hrst jedlých květů (sedmikrásky)
Do misky od robota si dáme mléko a nasypeme šlehačku. Zapneme robota a následně přisypeme ztužovací prášek. Šleháme aspoň tři minuty. Trochu šlehačky si dáme stranou na dozdobení. Pak postupně přidáme tvaroh a zakysanou smetanu. Šleháme z lehko, abychom šlehačku nepřešlehali a nevytvořili z ní máslo. Krém má být nadýchaný.
Na prkénku si nakrájíme borůvky a jahody (dáme pár stranou pak na dozdobení). Zamícháme důkladně směs a přesuneme se ke korpusu.
Korpus si rozkrojíme v půli a naneseme vrstvu šlehačkové směsi. Přiklopíme vrchní vrstvou korpusu, kterou následně natřeme zbytkem směsi.
Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu, necháme zchladnout. Ještě než nám čokoláda začne tuhnout, tak jí nalijeme na vrchní vrstvu směsi. Čokoládu držíme jen u prostředku, aby nám pak nestékala dolů. Na vrch čokolády začneme dávat bobečky ze šlehačky, borůvky a jahody, které rozpůlíme vedví. Dozdobíme sedmikráskami.
Dobrou chuť´.
Komentáře
Okomentovat