Zdravý korpus
Pátek se blíží a to pro mě znamená dvojitou oslavu. Má kamarádka slaví
osmnáct a můj kamarád devatenáctiny. Bude to oslava plná jídla a pití.
Samozřejmě bych to nebyla já, kdybych nepřispěla svojí troškou do mlýna. Peču
dort a dnes jsem začala už s přípravou, recept jsem zkusila poprvé a zítra se
ukáže, jestli ne naposled.
ingredience: 100 g hl. špaldové mouky
200 g hl. cizrnové mouky
100 g rýžové mouky
4 vajíčka
230 g másla
2 bio vanilkové cukry
355 ml sójového mléka
250 g medu
1 lžíce bio prášku do pečiva
Máslo si dáme do malého hrnce a rozpustíme na mírném ohni. Vytřeme si dortovou formu a zbytek dáme do misky od robotu. Začneme šlehat a zároveň přisypávat postupně zbytek ingrediencí. Mouku střídáme s mlékem a naposled přidáme vajíčka. Směs je krásně hustá a do formy nám teče hezky pomalu.
V troubě ho pečeme na 180 stupních dvacet minut. Na vrchu nám hezky popraská a to jestli je korpus propečen zjistíme lehkou zkouškou. Vezmeme špejli a zapíchneme jí do místa, kde je těsto nejsilnější. Pokud nám na ní nezbude žádné těsto, tak je korpus řádně propečen. Zdobit budu zítra.
ingredience: 100 g hl. špaldové mouky
200 g hl. cizrnové mouky
100 g rýžové mouky
4 vajíčka
230 g másla
2 bio vanilkové cukry
355 ml sójového mléka
250 g medu
1 lžíce bio prášku do pečiva
Máslo si dáme do malého hrnce a rozpustíme na mírném ohni. Vytřeme si dortovou formu a zbytek dáme do misky od robotu. Začneme šlehat a zároveň přisypávat postupně zbytek ingrediencí. Mouku střídáme s mlékem a naposled přidáme vajíčka. Směs je krásně hustá a do formy nám teče hezky pomalu.
V troubě ho pečeme na 180 stupních dvacet minut. Na vrchu nám hezky popraská a to jestli je korpus propečen zjistíme lehkou zkouškou. Vezmeme špejli a zapíchneme jí do místa, kde je těsto nejsilnější. Pokud nám na ní nezbude žádné těsto, tak je korpus řádně propečen. Zdobit budu zítra.
Komentáře
Okomentovat