Špaldová pizza
Teplé večeře jsou nejlepší, a když je tou večeří zrovna pizza, tak se
ocitnete v ráji. Zdravou variantu pizzy si dělám často a jednu dobu jsme na ni
s kamarádkou byli úplně závislí. Pizza sama osobě je věc, kterou bych já mohla
přirovnat k droze. Je lahodná a silně návyková.
ingredience:
na těsto: 120 g hladké špaldové mouky
4 lžíce olivového oleje
trocha vlažné vody
na vrch: 1/4 cibule
pár plátků kvalitní šunky
cheddar
niva
česnekový sýr
gouda
kečup
pepř, oregano, chilli
Z ingrediencí na těsto si vytvoříme krásné, vláčné těsto. Těsto si pak dáme na pečící papír a vyválíme pár milimetrů tenkou placku. Placku potřeme trochou kečupu. Na krajích nenatíráme, tvoříme tak křupavé okraje. Kečup posypeme pepřem, chilli a začneme pokládat jemně nakrájenou cibuli. Následuje šunka, sýr a pořádná porce oregana na vrch.
Šoupneme do trouby, pečeme na 200 stupních aspoň deset minut. Sýr budeme mít perfektně rozteklý, a z vrchu zezlátly, díky tomu poznáme, že je pizza hotová. Dobrou chuť.
ingredience:
na těsto: 120 g hladké špaldové mouky
4 lžíce olivového oleje
trocha vlažné vody
na vrch: 1/4 cibule
pár plátků kvalitní šunky
cheddar
niva
česnekový sýr
gouda
kečup
pepř, oregano, chilli
Z ingrediencí na těsto si vytvoříme krásné, vláčné těsto. Těsto si pak dáme na pečící papír a vyválíme pár milimetrů tenkou placku. Placku potřeme trochou kečupu. Na krajích nenatíráme, tvoříme tak křupavé okraje. Kečup posypeme pepřem, chilli a začneme pokládat jemně nakrájenou cibuli. Následuje šunka, sýr a pořádná porce oregana na vrch.
Šoupneme do trouby, pečeme na 200 stupních aspoň deset minut. Sýr budeme mít perfektně rozteklý, a z vrchu zezlátly, díky tomu poznáme, že je pizza hotová. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat