Špaldová pizza

Teplé večeře jsou nejlepší, a když je tou večeří zrovna pizza, tak se ocitnete v ráji. Zdravou variantu pizzy si dělám často a jednu dobu jsme na ni s kamarádkou byli úplně závislí. Pizza sama osobě je věc, kterou bych já mohla přirovnat k droze. Je lahodná a silně návyková.

ingredience:

na těsto:           120 g hladké špaldové mouky
                         4 lžíce olivového oleje
                         trocha vlažné vody

na vrch: 
           1/4 cibule
                         pár plátků kvalitní šunky
                         cheddar
                         niva
                         česnekový sýr
                         gouda
                         kečup
                         pepř, oregano, chilli

Z ingrediencí na těsto si vytvoříme krásné, vláčné těsto. Těsto si pak dáme na pečící papír a vyválíme pár milimetrů tenkou placku. Placku potřeme trochou kečupu. Na krajích nenatíráme, tvoříme tak křupavé okraje. Kečup posypeme pepřem, chilli a začneme pokládat jemně nakrájenou cibuli. Následuje šunka, sýr a pořádná porce oregana na vrch.
Šoupneme do trouby, pečeme na 200 stupních aspoň deset minut. Sýr budeme mít perfektně rozteklý, a z vrchu zezlátly, díky tomu poznáme, že je pizza hotová. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky