Ovocné knedlíky

Se sezonním ovocem se dá dělat spousta věcí a tohle je jedna z nich.

ingredience: 

na těsto:          120 g hladké špaldové mouky
                        150 g rýžové mouky
                        150 ml vlažné vody
                        2 lžíce medu
                        šťáva z půlky citronu
                        1 lžíce kokosového oleje
                        1 lžička skořice
                        200 g nízkotučného tvarohu
na náplň:        jahody
                        bio skořicový cukr

Všechny ingredience (až na jahody a cukr) smícháme dohromady ve větší misce. Těsto by mělo mít konzistenci takovou, abychom z něj mohli dělat kuličky. Když je těsto moc hutné, nebo se sype, tak zředíme vodou. Když je pro změnu moc řídké a lepkavé, tak zahustíme moukou.
Hotové těsto vyválíme na placku širokou několik milimetrů. Nakrájíme rádýlkem na čtverečky a do každého čtverečku dáme trochu ze skořicového cukru. Na cukr položíme jahodu a zabalíme to tak, aby nikde neprosvítala jahoda. Vytvarujeme krásné, kulaté knedlíky.
Do většího hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Když se voda začne vařit, tak vhodíme knedlíky. Jakmile vyplavou na povrch tak jsou hotové.
Podáváme s nízkotučným jogurtem a rozvařenými jahodami. Jahody si rozvaříme tak, že je nakrájíme na kostičky a se zbytkem cukru je na sucho vaříme, dokud se nezačnou rozpadat. Dobrou chuť.








Komentáře

Oblíbené příspěvky