Jablečná ovesná kaše
Další recept na ovesnou kaši. Chutí trochu připomíná jablečný závin, ale i
přes to za mě stále vede banánová ovesná kaše.
ingredience: 100 g ovesných vloček
120 ml rýžového mléka
1/2 zralého jablka
hrst rozinek
1 lžička chia semínek
1 lžička skořice
1/3 bio skořicového cukru
90-ti procentní hořká čokoláda na ozdobu
Do rozpáleného hrnce si nasypeme vločky. Na sucho pražíme, dokud nám vzduch neprovoní oříšková vůně. Po té oříšky zalijeme mlékem a počkáme dokud se mléko nezačne vařit. Nemícháme. Když se nám na hladině začnou tvořit bublinky, tak začneme míchat a přisypeme zbytek ingrediencí. Oloupané a na malé kousky nakrájené jablko, cukr, rozinky, chia a skořici. Mícháme a vaříme, dokud jablka nezměknou. Měli by se pak dát snadno rozmáčknout a vytvořit pyré.
Hotovou kaši dáme do misky a ozdobíme jí kvalitní čokoládou. Nejlepší je, si ji dát venku za krásného počasí. Dobrou chuť.
ingredience: 100 g ovesných vloček
120 ml rýžového mléka
1/2 zralého jablka
hrst rozinek
1 lžička chia semínek
1 lžička skořice
1/3 bio skořicového cukru
90-ti procentní hořká čokoláda na ozdobu
Do rozpáleného hrnce si nasypeme vločky. Na sucho pražíme, dokud nám vzduch neprovoní oříšková vůně. Po té oříšky zalijeme mlékem a počkáme dokud se mléko nezačne vařit. Nemícháme. Když se nám na hladině začnou tvořit bublinky, tak začneme míchat a přisypeme zbytek ingrediencí. Oloupané a na malé kousky nakrájené jablko, cukr, rozinky, chia a skořici. Mícháme a vaříme, dokud jablka nezměknou. Měli by se pak dát snadno rozmáčknout a vytvořit pyré.
Hotovou kaši dáme do misky a ozdobíme jí kvalitní čokoládou. Nejlepší je, si ji dát venku za krásného počasí. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat