Kuřecí rizoto
Včera si moje babička dělala k obědu kuřecí skelety, nevěděla co dál s nimi.
Mě ovšem hned napadlo co s nimi. Jedná se o rychlí a musím se přiznat, i lehký
recept.
ingredience: 2 sáčky dlouhozrnné rýže
2 opečené skelety
1 plechovka hrášku
1/2 plechovka kukuřice
sůl
sýr na posypání
Do dvou hrnců si dáme vodu a trochu soli. Přivedeme k varu. Do jednoho hrnce si dáme rýži a do druhého hrášek a kukuřici. Hrášek s kukuřicí, tak dáme jen na prohřátí, po vsypání stáhneme teplotu varu na nejnižší stupen. Rýži vaříme aspoň deset minut, tak dlouho aby byla měkká, ale nerozvařená.
Mezitím si vezmeme skelety a obereme z nich veškeré maso, kůži vrátíme zpátky k omastku. Maso si nakrájíme na malé kousky a v malém plecháčku dáme do trouby a necháme ho prohřát. Stačí pět minut na 200 stupních.
Do větší misky si dáme rýži, tu předem vyndáme ze sáčku. Pak kukuřici s hráškem a následně i maso. Dle potřeby přidáme sůl.
Posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme s nakládanou okurkou. Dobrou chuť.
ingredience: 2 sáčky dlouhozrnné rýže
2 opečené skelety
1 plechovka hrášku
1/2 plechovka kukuřice
sůl
sýr na posypání
Do dvou hrnců si dáme vodu a trochu soli. Přivedeme k varu. Do jednoho hrnce si dáme rýži a do druhého hrášek a kukuřici. Hrášek s kukuřicí, tak dáme jen na prohřátí, po vsypání stáhneme teplotu varu na nejnižší stupen. Rýži vaříme aspoň deset minut, tak dlouho aby byla měkká, ale nerozvařená.
Mezitím si vezmeme skelety a obereme z nich veškeré maso, kůži vrátíme zpátky k omastku. Maso si nakrájíme na malé kousky a v malém plecháčku dáme do trouby a necháme ho prohřát. Stačí pět minut na 200 stupních.
Do větší misky si dáme rýži, tu předem vyndáme ze sáčku. Pak kukuřici s hráškem a následně i maso. Dle potřeby přidáme sůl.
Posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme s nakládanou okurkou. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat