Kuřecí rizoto

Včera si moje babička dělala k obědu kuřecí skelety, nevěděla co dál s nimi. Mě ovšem hned napadlo co s nimi. Jedná se o rychlí a musím se přiznat, i lehký recept.

ingredience:             2 sáčky dlouhozrnné rýže
                                 2 opečené skelety
                                 1 plechovka hrášku
                                 1/2 plechovka kukuřice
                                 sůl
                                 sýr na posypání

Do dvou hrnců si dáme vodu a trochu soli. Přivedeme k varu. Do jednoho hrnce si dáme rýži a do druhého hrášek a kukuřici. Hrášek s kukuřicí, tak dáme jen na prohřátí, po vsypání stáhneme teplotu varu na nejnižší stupen.  Rýži vaříme aspoň deset minut, tak dlouho aby byla měkká, ale nerozvařená.
Mezitím si vezmeme skelety a obereme z nich veškeré maso, kůži vrátíme zpátky k omastku. Maso si nakrájíme na malé kousky a v malém plecháčku dáme do trouby a necháme ho prohřát. Stačí pět minut na 200 stupních.
Do větší misky si dáme rýži, tu předem vyndáme ze sáčku. Pak kukuřici s hráškem a následně i maso. Dle potřeby přidáme sůl.
Posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme s nakládanou okurkou. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky