Pšeničné tortilly

Vždy, když dělám tohle jídlo, tak se na chvíli ocitnu v Mexiku. Chuť chilli a k tomu všechny ty ingredience zabalené v tortille ... navíc, když je krásně a teplo jako dnes... Člověk se rázem ocitne jak v jiné zemi. Někde, kde exotika má hlavní slovo.

ingredience:    

na tortillu:       500g pšeničné mouky
                        3/4 hrnku olivového oleje
                        3/4 hrnku vlažné vody
                        1 lžička bio prášku do pečiva

na náplň:          1/2 kelímku bio bílého jogurtu
                         3 stroužky česneku
                         6 listů čínského zelí
                         pár plátků uzeného sýra (či jiného sýra)
                         chilli omáčka
                         kuřecí maso
                         pepř, medvědí česnek
                         1 kuřecí prso
                         1 lžíce olivového oleje

Nejdříve si připravíme pšeničné placky. Všechny ingredience na tortillu si dáme do větší misky a vytvoříme těsto. Těsto bude mastné, ale pečením nám to pak krásně vyschne. Z celého těsta si vyválíme šest větších placek. Vyndáme si velkou pánev a zapneme pod ní oheň. Necháme jí pořádně rozpálit a pak do ní položíme vyválenou placku. Na placce se začnou tvořit vzduchové kapsle (bublinky). Z každé strany to necháme opražit čtyřicet sekund.
V průběhu pečení placek si nakrájíme kuřecí prso na nudličky, mělo by nám to vycházet tak, že do každé tortilly budou vycházet dvě nudličky. Maso si okořeníme medvědím česnekem a pepřem. Když máme pánev prázdnou (tortilly už hotové), tak do ní rychle nalijeme olej a stáhneme teplotu. Ihned pokládáme maso a necháme z každé strany propéct. Na vrchu by mělo být křupavé, zatím co uvnitř krásně šťavnaté a propečené. Smažíme přibližně deset minut.
Maso se nám peče a my si zatím připravíme česnekový dip. Do hrníčku si dáme, bílí jogurt, do kterého dáme drcený česnek a trochu medvědího česneku pro lepší barvu. Dip je hotov okamžitě.
Nyní už jen zabalit. Jako první si tortillu pomažeme česnekovým dipem, pak dáme list zelí, maso, sýr a na vrch chilli omáčku. Kdo má rád stejně jako já pikantní jídlo, tak chilli omáčkou nešetří. Zakápnout se může i citronovou šťávou pro kyselejší chuť. Pak zabalíme, z obou stran překlopíme okraje doprostřed.
Do tortill se můžou dát i jiné ingredience. Záleží na tom, co máte zrovna po ruce, či co máte rádi. Dobrou chuť.





Komentáře

Oblíbené příspěvky