Zapečená kýta s brokolicí

Začátek praxí se má začít pořádně. Dnešní učení díky tomuto výtečnému obědu proběhlo bezproblémově a bylo nabyté energií. Dokonce i táta, odpůrce všech zdravých věcí a hlavně zeleniny, byl tím to receptem nadšený.

ingredience:  6 středně velkých brambor
                       1 hlava brokolice
                       500 g libové kýty
                       1 sójová smetana na vaření
                       olej na smažení
                       pepř, sůl
                      1 balení uzeného bio sýra
                       pár plátků sýru niva pro aromatickou chuť

Brambory oloupeme a nakrájíme asi na centimetrové plátky. Dáme do hrnce se špetkou soli a přidáme opláchnutou a naporcovanou brokolici. Přiklopíme, přivedeme k varu a vaříme asi deset minut. Poté scedíme a připravíme na další krok.
Maso si naporcujeme na 5 centimetrové čtverečky. Do hrnce si nalijeme olej, oleje dáme dost, aby zakryl celé dno. Přihodíme maso a pořádně opepříme. Nebojte se dát pepře hodně, dušením se jeho chuť pak zredukuje. Přiklopíme pokličkou a za občasného míchání dusíme půl hodiny.
Do většího pekáče si vysázíme na dno vrstvu brambor. Brambory by měli být vysázený vedle sebe aby zakrývali co nejvíc plochy. Po té na to dáme maso. Maso tam nalijeme i se šťávou, která nám dušením vznikla. Nakonec navrch vysázíme brokolici. Brokolici posypeme sýrem a zalijeme smetanou.
Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme, dokud se nám sýr nerozpustí a na vrchu nezezlátne. Dobrou chuť.




Komentáře

Oblíbené příspěvky