Povidlová omáčka s vlašskými ořechy
Tahle sladká omáčka má spoustu využití. Dá se podávat s uvařenými
těstovinami, tvarohovými knedlíky anebo se dá použít při pečení. Rychlé, snadné
a výborné.
ingredience: 200 g domácích povidel
50 g vlašských ořechů
šťáva z 1/2 bio pomeranče
Vyndáme si menší kastrůlek a zapneme pod ním plotnu. Na prkýnku si nasekáme nahrubo oříšky a ty pak následně dáme do kastrůlku. Opražíme na sucho. Nalijeme na oříšky povidla a přivedeme k varu.
Omáčka je nyní až moc sladká, tak do ní vymačkáme půlku pomeranče. Ochutnáme, jestli se nám to zdá stále příliš sladké tak můžeme přidat i šťávu z citronu.
Necháme vychladnout a užíváme dle libosti. K lívancům, do palačinek, do korpusu a klidně i k těstovinám na sladko. Dobrou chuť.
ingredience: 200 g domácích povidel
50 g vlašských ořechů
šťáva z 1/2 bio pomeranče
Vyndáme si menší kastrůlek a zapneme pod ním plotnu. Na prkýnku si nasekáme nahrubo oříšky a ty pak následně dáme do kastrůlku. Opražíme na sucho. Nalijeme na oříšky povidla a přivedeme k varu.
Omáčka je nyní až moc sladká, tak do ní vymačkáme půlku pomeranče. Ochutnáme, jestli se nám to zdá stále příliš sladké tak můžeme přidat i šťávu z citronu.
Necháme vychladnout a užíváme dle libosti. K lívancům, do palačinek, do korpusu a klidně i k těstovinám na sladko. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat